IZABERITE VAŠ FAVORIT

Paleta boja Land Rover sada nudi bezbroj opcija, uključujući zaista najbolje

Boja je izuzetno bitna za potrošače, od kupovine kravate do izbora novog vozila.Pored praktičnih razloga, na izbor boje utiču i svi faktori: ličnost kupca; modni porivi; i klijentovo kulturno poreklo.


U Južnoj Americi, na primer, crvena je boja uspeha, u Evropi verovatnije označava ljubav, dok u Kini označava sreću. UKini, žuta se smatra bojom kraljevske krvi, dok u mnogim zapadnim zemljama predstavlja zabavu i sreću.


Zatim su tu boje koje su oduvek imale poseban značaj. Dobar primer je plava boja koja je imala zavidan značaj tokom svih vekova - datira od 4500 BC u Mesopotamiji. U današnjici se dublje plave nijanse povezuju sa kljaljevskim porodicama i vrhunskim prendovima.



Izbor kupaca se neprestano povećava, a nove tehnologije pigmenata i inovativni načini nanošenja omogućavaju mnogo širi spektar boja za eksterijer.


Land Rover istražuje i razvija boje od kada je kompanija počela da proizvodi vozila pre 65 godina, a sada tim u dizajnerskom centru u Engleskoj koristi intenzivno istraživanje i stručnost u proširivanju izbora i predviđanju boja koje će kupci zahtevati u godinama koje slede..


„Inspiracija može doći sa svih strana - slatki omot, poklopac boce, sat ili čak jedna zgrada mogu pružiti iskru dizajnerskom timu da počne da razvija nove boje,“ kaže glavni dizajner LR kolora , Mel McWhirter.

„Inspiracija može doći sa svih strana - slatki omot, poklopac boce, sat ili čak jedna zgrada mogu pružiti iskru dizajnerskom timu da počne da razvija nove boje“

Paleta boja Land Rovera drastično se promenila u godinama od kada je prvo vozilo predstavljeno. Legendarni Huey(takozvan zbog boje svoje palete - HUE 166 ) bio je obojen onom zelenom koja je ukazivala na njegovu vojnu inspiraciju. Od tada su se Land Rover vozila pojavila u ogromnom broju boja, a trenutna paleta se proteže u čitavom spektru, kako u metalik tako i u mat finišama..


„Land Rover je svoje boje tradicionalno geografski nazvao, po mestima, regionima, gradovima i vodenim tokovima. Plave su nazvane po okeanima ili rekama, narandžaste i žute po pustinjama. Jedna od najnovijih boja je Corris Grei, nazvana po zoni iskopavanja škriljevca u Velsu, “kaže Mel.



Trenutno u ponudi ima više od 45 boja eksterijera u svim modelima vozila Land Rover, ne zaboravljajući široki izbor opcija i kombinacija boja u unutrašnjosti. I to nije sve. Za kupce koji žele zaista individualno iskustvo, Land Rover-ova podloga za projektovanje može da ponudi gotovo bilo koju boju koja se može zamisliti kao spoljni finiš.


Dakle, ako želite da svoj potpuno novi Range Rover Sport uparite sa omiljenim odelom, Discovery sa poljem lavande,ili Defender-sa čašom Chateau Petrus vina, izbor je na vama.

PALETA BOJA INSPIRISANA PRIRODOM

LAND ROVER PROSLAVLJA SVOJE SVETERENSKE PERFORMANSE DAJUĆI NAZIVE SVOJIM JEDINSTVENIM BOJAMA PO NEKIM OD NAJLEPŠIH PEJZAŽA NA SVETU

NOVI RANGE ROVER EVOQUE KABRIOLET U BOJI  PHOENIX ORANGE

NOVI RANGE ROVER EVOQUE KABRIOLET U BOJI PHOENIX ORANGE

Inspiriran pustinjom u Phoenix-u u Arizoni, Phoenix Orange je boja potpisa za novi Range Rover Evokue Cabrio. Sa upečatljivim linijama koje je definisao sklopivi krov u boji ebony, to je prvi kompaktni kabriolet SUV.
DISCOVERY GRAPHITE

DISCOVERY GRAPHITE

Discoveri Graphite savremeni je klasik. Urban i moderan, spremna je za najzahtevnije vožnje. Dostupan u različitim bojama, od Loire plave do Vaitomo sive - referenca na zapanjujuće pećine na Novom Zelandu - Discoveri Graphite zaista izgleda kao njen deo.
SERIJA MODELA KOJE SLAVE DEFENDER LINIJU

SERIJA MODELA KOJE SLAVE DEFENDER LINIJU

Defender Celebration Series sastoji se od tri vozila ograničene serije inspirisanih njegovom zaostavštinom. Defender Heritage je završen u Grasmere Green boji, na osnovu RAF viška boje koja se koristi za seriju I. Defender Adventure referencira G4 Challenges sa opcijom Tangiers Orange. Defender Autobiographi dolazi u paleti od 7 vrhunskih boja.

VIŠE PRIČA

2 TO DISCOVER

KREIRANJE IKONE

KREIRANJE IKONE

Najveći obožavaoci Land Rovera okupi se u predstavništvu kompanije Land Rover u Solihullu kako bi izgradili dvomilijunsku seriju Land Rover-a - fantastični Defender 2,000,000.
MODERNIZAM: REDIZAJNIRAN SVET

MODERNIZAM: REDIZAJNIRAN SVET

Modernizam govori o optimizmu i napretku. Radi se o ignorisanju onoga što bi neki 'trebali' izgledati u korist onoga što ljudi čine. Mi vodimo Range Rover u epicentar modernizma, Palm Springsa da upoznamo kreatore koji su još uvek inspirisani najznačajnijom dizajnerskom filozofijom 20-og veka.

LONDON SLAVI AUTOMOBILSKU IKONU

Jedinstveni 'Defender 2,000,000' treba da se proda na aukciji u Bonhams-u, Ujedinjeno Kraljevstvo, sa prihodima od Fondacije Born Free i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.